cat | esp | eng

Taller Macro Fotografia Geológica


“En aquest taller parlarem de Macrofotografia geològica, és a dir d’ampliacions que poden tenir una escala des de 1:10 fins a 10:1, més enllà d’això seria Microfotografia que requereixen d’elements externs com carrils d’enfocament, pensats bàsicament per fotografia d’estudi. Com a qualsevol altre camp de la fotografia cal tenir en compte els tres pilars fonamentals per una correcta exposició: obertura, temps d’exposició i sensibilitat. Per ajustar-los independentment cal posar la càmera en M (manual).”

Partint de la base, i donant unes breus referències de quins són els millors paràmetres per fer “macrogeofotografia” , vam arrancar el taller de fotografia que vam fer el passat dia 25 de maig. Vam repassar des de amb quins elements podem fer fotografia macro: òptiques, lents d’aproximació, anells inversors, tubs d’extensió…, fins a tècniques i petits trucs i consells per aconseguir ressaltar millor la superfície o textura d’elements geològics. També vam tenir l’oportunitat de comptar amb les explicacions i els coneixements del geòleg molletà Jordi Bertran, un autèntic plaer.

Un cop vaig llegir en alguna banda: “Com és possible enfocar insectes amb tanta nitidesa? Quan aconsegueixis enfocar i treure el forat d’una agulla, estaràs en el bon camí.” Nosaltres ja ho hem provat, us animeu vosaltres?

Aquí us deixem algunes de les fotografies resultants del taller, moltes gràcies a tots els que hi veu assistir.

Aquí us deixem algunes de les fotografies resultants del taller, moltes gràcies a tots els que hi veu assistir.